Zes maanden geleden publiceerden we een eerste keer over de voortgang van deze blog over contracten, “Afitac.com”. U kan die publicatie lezen door hier te klikken. Bent u nieuwsgierig om te weten hoe deze blog zich verder ontwikkeld heeft?

Wereldkaart

Omdat één afbeelding meer zegt dan duizend woorden laten we u gewoon de Google Analytics wereldkaart zien die nog meer blauw gekleurd is. Er zijn nog maar weinig landen waar niemand deze blog volgt. En, zoals de onderstaande lijst van landen met het grootste aantal lezers laat zien, zijn onze lezers verspreid over alle continenten :

Verenigde Staten van Amerika
Frankrijk
Nederland
Verenigd Koninkrijk
Indië
Verenigde Arabische Emiraten
Brazilië
Zuid-Afrika
Australië
Spanje

 

Veranderingen gedurende het voorbije half jaar

De grootste verschuiving was als volgt:

  • In april werd een groot deel van de mensen die deze blog bezochten, doorgestuurd vanaf LinkedIn. Vooral groepen ivm FIDIC of Project / Risk Management hadden veel actieve deelnemers. De afgelopen maanden heeft LinkedIn echter belangrijke wijzigingen doorgevoerd en is daardoor minder relevant geworden:
    • Een verschuiving van groepen naar #onderwerpen vergelijkbaar met wat op Twitter van toepassing is. Dit resulteerde in zeer lage activiteit binnen de groepen.
    • Ze geven nu de voorkeur aan videos boven tekstberichten.
    • Publicaties met externe links worden aan minder mensen getoond (beperking van het aantal “impressions”).
  • Tegenwoordig brengen de zoekmachines de meeste nieuwe mensen aan. De grafiek hieronder, met het aantal bezoekers aangebracht door zoekmachines (voornamelijk Google en Bing), laat dit mooi zien. Van april tot juni bereikten gemiddeld één of twee personen per dag de website na een zoekopdracht op internet. Dit blijft toenemen met nu meer dan 10 bezoekers per dag.

Meest populaire artikels van deze blog over contracten

De zoekmachines prijzen ons aan voor een brede waaier aan onderwerpen : onderhandeling, FIDIC, aanbestedingsprocedures en Contract Risk Scoring. De meest populaire google-artikels zijn:

We lanceerden ook een serie om op een leukere manier na te denken, of te leren, over contractbeheer – “Contractbeheer en muziek”:

Deze serie was enorm populair op LinkedIn met meer dan 12 000 “views” en 148 “likes” voor de publicatie die de verschillende onderwerpen samenvatte:

Andere kenmerken van deze blog over contracten

In de zomer hebben we een module voor zelfevaluatie gelanceerd: “Tijdens of meteen na de vakantie is een goed moment om zelf uw commerciële en contractcompetenties te beoordelen.“. De resultaten zijn zowel nuttig voor u (om uw ontwikkelingsgebieden te bepalen) als voor ons (om geschikte onderwerpen voor toekomstige publicaties te kiezen). U kan het nog steeds uitproberen. Het bevat 10 zorgvuldig geselecteerde onderwerpen waarmee u de beoordeling in 2 minuten kunt uitvoeren. Het is gericht op Project-, Contract- en Tendermanagers die voornamelijk actief zijn met projecten op het gebied van bouw, infrastructuur, olie & gas en (duurzame) energie.

Het “Tender Risk en Contract Review system”, TRaCRsblijft goede aandacht trekken. Hiermee kan u de risico’s “scoren” en een algemeen inzicht van uw projecten krijgen om objectieve beslissingen te nemen. In deze artikels worden de belangrijkste principes uitgelegd:

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in (of helaas gedwongen zijn tot) geschillenbeslechting, zijn er ook relevante artikels te vinden op deze blog over arbitrage, dispute adjudication, bemiddeling enz.

Het aantal “volgers” op onze LinkedIn-bedrijfspagina is gestaag gegroeid met meer dan 100 nieuwe volgers. Een speciale dank aan hen voor de interesse.

Conclusie

De groei van deze blog over contracten wordt voortgezet. De Engelstalige versie trekt natuurlijk de meeste aandacht. Als er voldoende interesse blijft bestaan, zullen we ook doorgaan met de Franse, Portugese en Nederlandse versie. Voor de laatste twee lijken we een leegte te vullen, wat een extra motivatie is om de relevante taalgemeenschappen te bedienen (Brazilië, Portugal, Mozambique, Angola, Nederland, België enz.).

Blijf ons lezen! Plaats onze website bij de favorieten in uw browser; volg ons op onze LinkedIn-pagina of op Twitter; en als u een artikel op prijs stelt, laat het ons dan weten door een “like” of een commentaar te geven of het te delen met anderen.

U kunt ook contact met ons opnemen om gastblogger te worden. We hebben al plezier beleefd aan de bijdragen van Jean-Charles Savornin, “Contract Management: zijn contracten in steen gebeiteld?“, En Paul Netscher, “Negative cash flow for construction companies“.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *