Voordat u kunt beginnen met het beheren van uw contract – parallel aan het identificeren van de contractuele risico’s – moet u een goede aanbesteding maken om een contract binnen te halen.

Aanbesteden omvat alle aspecten: technische oplossing/prestatie, kosten, tijd/planning en commercieel beheer. Dit laatste betreft de contractvoorwaarden (aansprakelijkheidsgrenzen en exclusies, schadeloosstellingen, garanties, enz.), financiële aspecten (bankgaranties, wisselkoersrisico’s, cashflow, enz.), commerciële aspecten (afbakening van de opdracht, wijzigingsopdrachten, vergunningen, enz.) en verzekeringen (risico-overdracht). Dat is waar we ons bij AfiTaC in deze blog over Aanbesteden op richten.

Over AfiTaC

AfiTAC.com is de blog over commerciële en contractuele onderwerpen voor bedrijven in de Project industrieën (Bouw, Infrastructuur, Olie & Gas, Energie & Hernieuwbare Energie, Watervoorziening & Sanitatie, enz). Het doel is het stimuleren van reflectie, bijleren, convergentie naar evenwichtige contracten en positieve geschillenbeslechting. U kunt zich op onze nieuwsbrief abonneren door te schrijven naar “newsletter@afitac.com”. U kunt ook connecteren op onze LinkedIn pagina. Engagement met de lezers is wat ons gaande houdt. Aarzel dus niet om met ons van gedachten te wisselen door hieronder commentaar te geven, onze publicatie op LinkedIn te waarderen en naar ons te schrijven “info@afitac.com”.