Eén jaar al voor AfiTaC’s contract management blog met gespecialiseerde inhoud voor Project Bedrijven (Infra & Bouw, Energie & Hernieuwbare Energie, Projecten voor speciale apparatuur, enz.)!

Zoals we na zes maanden al hebben gedaan, is het tijd om onszelf in vraag te stellen. Neem aub contact met ons op om ook uw ideeën te delen; u kunt mailen naar info@afitac.com.

Laten we eens kijken naar de feiten en cijfers:

Inhoud van deze blog over contracten

We hebben een duidelijke inhoud voor onze contract management blog met vier onderwerpen over projecten:

  • onderhandelingen,
  • risicobeheer,
  • contractbeheer, en
  • alternatieve geschillenbeslechting.

Hoe nauwkeuriger en technischer de onderwerpen op onze blog, hoe meer lezers we krijgen. En dat is zeer motiverend om “diepe inhoud” te schrijven. Enkele voorbeelden van de meest succesvolle artikels (op de lange termijn ook via zoekopdrachten):

Groei van Contract Management Blog

De groei is er wel degelijk!

  • We bereiken nu 1000 google-zoekopdrachten per maand en dit neemt nog steeds toe.
  • De lezers komen uit meer dan 170 landen, dus eigenlijk de hele wereld.
  • 20.000 pageviews in het eerste jaar, wat – geloof ik – goed is voor een gespecialiseerde blog.

LinkedIn

LinkedIn is niet wat het vroeger was. Vrijwillig of onvrijwillig heeft LinkedIn zijn vakgroepen verknoeid; ze bestaan nog steeds, maar met slechts een fractie van de vroegere interactie. Ik moet toegeven dat ik tegenwoordig ook zelden meer naar de groepen ga. LinkedIn’s visie is om alles in de feed te brengen.

Dit maakt ons echter allemaal afhankelijk van het algoritme. Vroeger gingen we op zoek naar de informatie op de juiste plaats (in de vakgroepen). Nu moet de informatie ons vinden (in de feed). En het algoritme “voedt u” op basis van uw “likes” en die van andere personen.

Wat betekent dat? Een groot aantal mensen met wie ik in contact kom, zijn erg terughoudend om een artikel een “like” te geven. Het voelt voor hen als een sterke statement over de kwaliteit. Als u echter niet “het algoritme” leert wat u in uw feed wilt, dan krijgt u posts gebaseerd op andermans voorkeuren en dat zijn slechts twee onderwerpen:

  • Grote multinationals die uitpakken (want ze hebben een enorme personeelsbezetting om aan hun “likes” te komen).
  • Slogans over leiderschapskwesties (omdat dit mensen helpt om hun woede over hun directe management te evacueren).

Ofwel gaat u meer interactie aan met de inhoud van kleine bloggers die het status-quo in vraag stellen, ofwel raakt u snel verveeld – als dat niet al het geval is – door publiciteit-anders-verpakt en verliest u uw belangstelling…. AfiTaC blijft aanwezig op LinkedIn maar we zullen er zeker minder tijd en moeite in steken als de huidige trend doorzet.

Verdere ontwikkeling

Om nieuwe onderwerpen voor deze Contract Management Blog te krijgen, werken we steeds meer samen met relevante verenigingen zoals:

We hebben een maandelijkse nieuwsbrief gelanceerd. Omdat u niet meer op LinkedIn kunt rekenen om er zeker van te zijn dat u onze berichten in uw feed krijgt, raden wij u ten stelligste aan om u in te schrijven op deze gratis nieuwsbrief. U kan dat doen door te schrijven naar newsletter@afitac.com of door u te registreren op de juiste locatie aan de rechterkant van uw scherm. Het zal uw mailbox niet overbelasten omdat u slechts maandelijks een overzicht krijgt van relevante artikelen (momenteel georganiseerd per thema: EPC, Risico, Onderhandelen, ADR, etc.).

Omdat we vrijgevig willen zijn, zullen we regelmatig wat trainingsmateriaal op de website plaatsen. Dit is de inhoud die ook wordt verkocht aan grote of kleine en middelgrote bedrijven. Wij willen u de kans geven om te leren als u geen toegang heeft via een werkgever. Gevallen zoals wanneer u zich voorbereidt op een loopbaanwijziging, werkloos of gewoonweg geïnteresseerd bent.

Interactie met u

Zoals u zich waarschijnlijk kunt voorstellen, vergt het onderhouden en ontwikkelen van zo’n gespecialiseerde blog veel tijd, energie en motivatie. Aarzel daarom niet om met ons in contact te komen door naar ons te schrijven (info@afitac.com), commentaar te plaatsen onder onze artikelen, een “like” te geven op LinkedIn berichten als u dat wenst. Het motiveert ons.

Veel mensen met wie ik spreek denken erover na maar hebben een beetje aanmoediging nodig om dit om te zetten in actie: u bent van harte welkom om relevante inhoud voor te stellen als gastblogger. Ik zal graag met u van gedachten wisselen over dit onderwerp. Het zal uw zichtbaarheid verbeteren en, eerlijk gezegd, is er geen betere manier om uzelf te ontwikkelen dan iets te schrijven waarvan u denkt dat/hoop van belang is voor anderen.

Last but not least, bedankt voor uw interesse.

Laten we deze blog over contractbeheer draaiende houden!

Over AfiTaC

AfiTaC.com is de blog over commerciële en contractuele onderwerpen voor bedrijven in de Project industrieën (Bouw, Infrastructuur, Olie & Gas, Energie & Hernieuwbare Energie, Watervoorziening & Sanitatie, enz). Het doel is het stimuleren van reflectie, bijleren, convergentie naar evenwichtige contracten en positieve geschillenbeslechting. U kunt zich op onze nieuwsbrief abonneren door te schrijven naar “newsletter@afitac.com”. U kunt ook connecteren op onze LinkedIn pagina. Engagement met de lezers is wat ons gaande houdt. Aarzel dus niet om met ons van gedachten te wisselen door hieronder commentaar te geven, onze publicatie op LinkedIn te waarderen en naar ons te schrijven “advice@afitac.com”.

Categorieën: Uncategorised

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *