U hebt boeken, artikels en blogs over contractonderhandelingen gelezen. Of, nog beter, u hebt een echt trainingsprogramma gevolgd. Iedereen heeft het belang van win-win-onderhandelingen aangeprezen.

Daar bent u nu in uw volgende harde onderhandeling. Alle discussies gaan over aansprakelijkheidslimieten, schadevergoedingen, rechten om het contract te beëindigen enz. Onderwerpen waarbij een beetje meer bescherming voor de ene partij automatisch een beetje minder betekent voor de andere partij. U twijfelt. Zijn deze artikels of trainingen niet realistisch, uw tijd en geld niet waard?

Het antwoord is “toch wel”. Win-win-onderhandelingen zijn echt een uitstekende manier om tot evenwichtige contracten te komen. Maar misschien zijn de artikelen, boeken en trainingen een beetje te theoretisch opdat u gemakkelijk kunt toepassen wat u tijdens uw onderhandelingen hebt geleerd. Houd ons in de gaten op www.AfiTaC.com, waar we enkele concrete casestudies analyseren. U kunt ons ook volgen op LinkedIn als “AfiTaC.com” of op de volgende link “https://www.linkedin.com/company/27190456/“.

 

Link naar artikels (klik op de titels om rechtstreeks te openen):

EPC-contract, casus over win-win onderhandelingen, bonus voor vervroegde voltooiing 

EPC-contract, win-win-onderhandelingen, LNTP voor particulier investeringsproject


Jan Bouckaert

Jan Bouckaert is een FIDIC deskundige (Certified Adjudicator/President's list) met 25 jaar wereldwijde ervaring in het onderhandelen en uitvoeren van complexe bouw-, hernieuwbare energie-, energie- en infrastructuurprojecten. Hij is ook gespecialiseerd in contractbeheer, project controls en alternatieve geschillenbeslechting. Tijdens zijn loopbaan woonde Jan in Frankrijk, België, Egypte, India en Portugal en werkte hij voor GE Renewable Energy, Alstom Hydro, Besix/Six Construct. Hij is Burgerlijk Ingenieur Bouwkunde (Ir) aan de Universiteit van Leuven (KUL, België) en heeft een MBA van ISEG (Portugal). Hij spreekt vloeiend Engels, Frans, Portugees en Nederlands. Jan is de oprichter van AfiTaC, een bedrijf dat advies geeft over internationale aanbestedingen en contracten. Maak gerust verbinding via LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/afitac/

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *