Zoals beloofd, zal ik op mijn blog enkele ideeën van de IACCM Europa Conferentie, die van 13 tot 15 mei 2019 in Madrid is gehouden, delen. Natuurlijk kan ik u vertellen hoe geweldig het was, een echt netwerkevenement, enz. Maar dat brengt de lezers niets anders dan spijt dat ze er niet bij waren. Geen zorgen, ik zal proberen u wat feedback te geven die nuttig is voor degenen die afwezig waren. Mocht er iets niet duidelijk zijn, neem dan contact met me op.

In aparte berichten zal ik me richten op 3 onderwerpen die mij na aan het hart liggen (klik op de woorden om toegang te krijgen tot de posts): onderhandelen, risicobeheer en contractmanagement & technologie.

Het was een bijzonder evenement, want IACCM, de International Association for Contract & Commercial Management, vierde zijn 20e verjaardag.

20 jaar geleden was er geen zichtbaarheid voor CCM’s (Contract & Commercial Managers). Iedereen vond dat hij/zij een andere functie had. IACCM is erin geslaagd om overeenkomsten en consistentie aan te brengen binnen haar steeds groeiende ledengroep (> 55k). Dit door middel van onderzoek, het opzetten van een Body of Knowledge en netwerken.

Een nieuwe trend is de belangstelling van de academische wereld. De University of Leeds Business School & Law School is een goed voorbeeld omdat zij een MSc/LLM in Commercieel en Contract Management opzetten. Anderen tonen interesse en zijn klaar om te volgen.

Voldaan, zeker en vast, met de IACCM Europa-conferentie van dit jaar. Tot volgend jaar in Londen.

Klik hier voor andere artikelen over IACCM op deze blog.

Over AfiTaC

AfiTaC.com is de blog over commerciële en contractuele onderwerpen voor bedrijven in de Project industrieën (Bouw, Infrastructuur, Olie & Gas, Energie & Hernieuwbare Energie, Watervoorziening & Sanitatie, enz). Het doel is het stimuleren van reflectie, bijleren, convergentie naar evenwichtige contracten en positieve geschillenbeslechting. U kunt zich op onze nieuwsbrief abonneren door te schrijven naar “newsletter@afitac.com”. U kunt ook connecteren op onze LinkedIn pagina. Engagement met de lezers is wat ons gaande houdt. Aarzel dus niet om met ons van gedachten te wisselen door hieronder commentaar te geven, onze publicatie op LinkedIn te waarderen en naar ons te schrijven “advice@afitac.com”.

Categorieën: Uncategorised

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *