Beschouwingen over het lezen van / lesgeven over contracten :

  • Het lezen van contracten is niet altijd leuk.
  • Het is moeilijk om je concentratie te behouden tijdens een contracttraining. Zoveel informatie, zoveel tekst op de slides, …

Ik denk dat de twee bovenstaande uitspraken voor ons allemaal heel herkenbaar zijn!

Legal design is een nieuwe trend. Een aantal mensen zijn zeer actief: Stefania Passera, Alexandra Sabbe-Ferri, Tessa Manuello

Ik denk dat we het lesgeven over contracten ook moeten moderniseren door middel van een nieuwe benadering over hoe we de inhoud presenteren:

  • Houd mensen gefocust op de spreker & het onderwerp door zo weinig mogelijk tekst te projecteren.
  • Vermijd dat het publiek de slides-vol-woorden kopieert .
  • Stimuleer het visuele geheugen door beelden te tonen die de concepten illustreren. Enz.
Teaching about contracts

Er is veel onderzoek gedaan hoe het leren kan worden vergemakkelijkt. Makkelijker gezegd dan gedaan. Voor mij zijn duidelijke uitleg, vergezeld van illustraties, het beste om informatie op te nemen en te onthouden. In de korte video deel ik enkele voorbeelden van hoe we dat doen.

Wat vindt jij van het moderniseren van lesmateriaal over contracten?

Over AfiTaC

AfiTaC.com is de blog over commerciële en contractuele onderwerpen voor bedrijven in de Project industrieën (Bouw, Infrastructuur, Olie & Gas, Energie & Hernieuwbare Energie, Watervoorziening & Sanitatie, enz). Het doel is het stimuleren van reflectie, bijleren, convergentie naar evenwichtige contracten en positieve geschillenbeslechting. U kunt zich op onze nieuwsbrief abonneren door te schrijven naar “newsletter@afitac.com”. U kunt ook connecteren op onze LinkedIn pagina. Engagement met de lezers is wat ons gaande houdt. Aarzel dus niet om met ons van gedachten te wisselen door hieronder commentaar te geven, onze publicatie op LinkedIn te waarderen en naar ons te schrijven “info@afitac.com”.

Categorieën: Uncategorised

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *